Thursday, June 28

Saya di perak sekarang ^^


 Apa khabar ? Sihat ? Alhamdulillah. 

Malaysia panas tahap oven sejak kebelakangan ni. Alhamdulillah, semalam hujan rahmat membasahi bumi :) aku bersyukur sangat.

Sekarang ni aku kat perak. Aku dgn mama melawat kakak aku sebab dia kena operate. Dalam masa yang sama, kena jaga anak buah aku. Hari ni hari yang ke-enam aku kat sini. Dan aku rasa tak sedap badan, sakit tekak dan selsema. Rasa macam na demam. Minta-minta aku dapat sihat seperti sedia kala secepat mungkin, byk benda lagi aku nak buat. Ya Allah, Kau sembuhkanlah salimah sepenuhnya Ya Allah. .

**********





Tadi aku tukar channel Disney Junior. Aku tengok Timmy Time dengan anak

buah aku.
Aku tahu anak kambing ni ada dalam cite Shaun The Sheep (Aku suka sangat tgk cite niiiii >.<) Tapi aku tak sure apa hubungan dia dgn Shaun .  Aku tertanya-tanya, sebenarnya Shaun ada pertalian darah dgn Timmy atau tidak ? 

Anda tahu O_o ?? Hmmmm

 sedih na makan ●﹏●

comel jee tgk diorg semua bermain tadi ^-^


love , sal

Wednesday, June 27

Friday, June 15

Thursday, June 14

Meeting my old schoolmates


Syukur, Alhamdulillah. Blog aku dah kembali ke sedia kala. Dan org yang hacked blog aku berani pula na ugut. kurang asam. tape tape. ketupat adabi ketupat palas, nti tgu la kat akhirat Allah balas.

Tadi aku jumpa kawan aku jap. Saje lepak lunch sesama. Lama kot dah tak jumpa. Rasanya ada dalam 4 tahun. Lamaaa teuwwwwwww ~~


Ken belanja lunch hari ni. Itu pon sebab dia lambat hari tu (padan muka, sapa suruh lambat) Memang aku tak tolak lah kan bab bab makan nii. Boleh lah order ikut suka hati aku huhu. Aku tak pernah jejak Old town ni. Selalu tgk dari luar je. Kalau kat perak dulu, kalau g Mcd lalu Old Town. Besaooooo Old Town diaaa. Tapi aku tgk je. Selalu juga tgk iklan Old Town nii kat tepi tepi highway jugak. Tapi tade pulak rasa teringin na lepak situ. hewhew . .


 

| Mee sebelah bihun sebelah. Sedap !! Ada rasa lemak lemak dia. Pedas pon cukup. Rasa macam udang masak lemak pon ada. Dish ni sesuai untuk orang yg suka pedas.|



| Mcm Susu dutch lady tuang dalam cawan letak ais. Tak cukup satu cawan weh |


| Ini ken punyaaa. Nasi lemak ayam bbq. Tak tau na describe apa. Tak tya plak kat ken apa rasa huhu |

Yang lagi 2 orang tu diet , ta makan

 khusyuk duk layan video OK Go

Ini junior aku. Nama dia Faiz. Tapi aku tak penah nampak dia kat sekolah. Dia pon tak penah nampak aku kat sekolah. haha. Acane tu ??

Dari apa yg aku dapat info dari faiz, mamat 4 orang ni kaya. kaya sesangat sampai tak tau nak buat apa dah dgn duit yg ada. so diorg buat laa benda mcm niii. Creative dan Innovative betul an ? Mesti korang pelik. Asal tetiba ni ? 4 orang kaya ni sapa plak ? hahhhh Aku tgh cakap pasal video yg kitorang tgk tuu.

 Ahaaa nii la video yg kitorang duk tgk tuuuu

 baru intro dah lawak , baju merah buat muka plak buka pintu tutup pintu tak bleh blah haha


 mata steam je mamat nii 
Nama dia . . err . . Alamak aku terlupa la nama dia ehee sorry la . .


 Mukaa mintak penampar kan ? haha

Haa nii laa classmate aku time sekolah dulu. Nama dia Rukhaini. Kat sekolah orang panggil khai. Kat luar org panggil ken, kenny, kenny rodgers. Okay tipu part kenny rodgers tu HAHA. Okay tak lawak :| 

Dulu malu malu kucing je dia nih. Hari-hari pakai songkok g sekolah, pendiam gilaaa , dan dia laa budak paling innocent dalam class . .  Sekarang , da hot tak ingat dunia ! Aku mention nama budak kelas pon dia tak ingat. Nasib baik kau ingat aku lagi en ken :) 


Itu jewww untuk hari ini. Perut dah kenyang balek lerrr . .