Sunday, May 16

BEWARE !

i got this info from my sister. she forward email to me from her friend's friends.
the story begin :
Kisah benar.Just to contribute story pasal nasi lemak yang dijual oleh perempuan Indon . Lately, we can see banyak makcik-makcik, kakak-kakak yang menjual nasi lemak, especially pada kawasan perumahan baru. Sometimes kita tidak begitu teliti samada yang jual nasi lemak itu indon ke, malay ke, sebab nampak sama saja, wearing scarf or just anak tudung. This story happened to myself. in last few month in Selangor (before I shift to JB).


Setelah berpindah kerumah yang baru kami beli di satu kawasan yang sedang membangun di salah satu daerah di Selangor, tak ramai penjual "breakfast" yang saya kenali. Cuma bila nak beli breakfast, I cari yang nampak bersih and the lady mesti pakai skaf (Muslim, I supposed..). So I jumpa satu makcik... jual nasi lemak, very nice nasi lemak, banyak lauk, ayam, daging, ikan dsbnya. presentation pun menarik, lauk-lauk diletak dalam bekas yang cantik, mejanya bersih, semua ada cover termasuklah kepalanya sekali.... then I continue jadi dia punya regular customer. For almost two weeks I really enjoyed her nasi lemak.
and until one day I terserempak dengan satu Chinese lady, asking that makcik "...apa lauk yang special hari ni..??" Dengan pelat yang kurang ke"indonan"nya" (mungkin dah lama kat sini).. dia menjawab..........


 
"Ikan sambel ada, ayam sambel ada, daging lembu rendang ada, DAGING BABI MASAK RENDANG ada, bla, bla, bla,....."







 



hampir nak pengsan saya dibuatnya. ( nasib baiklah sebelum ni saya berlaukkan ayam . . ) so, i asked her . . are you muslim ? she said NO !!!
then i ask her, why is she wearing anak tudung ?

just guess what she told me.....
" takut rambut jatuh dalam nasi & supaya nampak bersih... "
Haaaaaaaaaaah!!!!
So, be carefull...especially if you just shift to new housing area because there are a lot of Indon workers and may be their wife looking for extra money, then they decide to sell nasi lemak.


just BE CAREFULL!!!
*kenapa berlaku di selangor , tkde tempat lain ke -.-