Wednesday, June 30

The last step

* i wish to play this



today is my last day . its HOLIDAY PEOPLE ! the last day to stamp the document , the last day to call the companies , the last day to key in the company details , the last day meeting the colleagues , the last day meeting the co-workers and last day to punch my punch card . sounds grrreat ! but there was just two days left for my hols . this is pathetic D':


i'll celebrate this with creme puffs :) tons of 'em



love it !











thts not creme puff ! [ search google image , then found this ]







THE REAL AND ONLY CREAM PUFF :)


and more , i'll damnly miss them . i feel terrible today . to leave all those things . i dont know . . when i will come back to work as SKP again . . here . . with them . .





*tiba tiba terdengar lagu nie , two is better than one by boys like girls ft taylor swift , teardrops . . crying in the rain is the better way to make sure no one knows that i was crying isnt it ?




goodbyes , sal

Monday, June 28

new invention by world wellness


Ahad , 27-06-2010 world wellness telah melancarkan produk baru dari khasiat semulajadi buluh . dengar macam pelik kan ? tapi betul ! sal pergi bersama family ke launching ceremony tersebut . ciptaan yang sangat hebat !


the All New RX Water
kajian lebih 2 tahun oleh Dr. Nordin Darus dalam menyelidik dan mengkaji dalam penciptaan produk ini , maka tercipta lah the All New RX Water yang sangat sesuai digunakan di dalam hidup seharian kita . produk pertama yang menggunakan bahan semulajadi dalam sistem penapisan air .
dengan harga yang sangat berpatutan , mama dah decide nak beli sampai dua .

kakak saya adalah salah seorang daripada pengedar barangan keluaran worldwellness. jika anda nak tengok demonstrasi tentang produk tersebut bolehlah datang ke rumah saya . any enquiries, sila tinggalkan comment anda.

btw congrats kakak dapat naik pangkat :) tahniah once again !




love , sal

bento

* kali nie entry saya penuh berwarna warni :) dimeriah kan oleh bento bento yang comel comel :D
pernah dengar tak apa itu bento ? tahu tak ? tahu tak ?
Bento (弁 当, Bento) ? Adalah bahagian bungkus makanan tunggal atau rumah makan umum dikemas dalam masakan Jepun. Sebuah bentō tradisional terdiri daripada nasi, ikan atau daging, dan satu atau lebih acar atau sayuran matang, biasanya dalam suatu bekas berbentuk kotak . [sumber dari wikipedia]

bento adalah bekal makanan . ianya boleh dibawa ke sekolah or ke mana mana yang anda suka . makanan yang dibentuk akan disusun cantik cantik di dalam bekas yang comel dan sesuai untuk apa apa acara [secara rumusnya] * suka hati je tambah ayat sendiri ;) ngee


kreatif betul orang orang jepong nie . tidak kisahlah anak mereka tidak pernah miss untuk datang ke sekolah . attendance penuuuuuhhhh saja . tengoklah bekal yang ibu mereka sediakan . .

hello kitty bento

calvin and hobbes bento

notebook bento

wall-e bento

the simpson bento

panda bento *penuh dgn sayur -.-

pergi sekolah , time recess , buka je bekal , WOAH ! mesti terkejot punya lah ;) hari hari yang di luangkan di sekolah pasti seronok . hari hari corak lain , macam macam shape mama buat :) hmmm best nya ! ishh berangan je lah salimah . waktu persekolahan untuk mu telah berlalu . . kenapalah mama tak buat macam nie dulu . if tak mesti sal rajin pergi sekolah tiap tiap hari kn ? :) hee

totoro bento


nintendo ds bento

spa bento

naruto bento

sekali pandang mcm panda rambut punk colour hijau tengah makan rumput kan ?
* just my imagination kot hehhehe ;)

rupanya yang comel , siapa tak suka :)

nak belajar buat bento ?
click link nie http://motheringcorner.com/

* secara tiba tiba teringin pula nak makan kodomo bento xD nak kodomo bento ! kakak belanjalah adik mu ni ! harap harap dapat la makan sebelum balik ke kampus sri iskandar . agagagaga


love , sal

Tuesday, June 22

LOL !

no signboard ?


sources , kak faz
love , sal

impressive

congrats tu portugal !
watch out brazil !
love , sal

Sunday, June 20

Matchbox twenty

just a nice song
easy to listen one 




 
thanks fizz C:

thanks besties :)

thanks to faizatul azua , hazleen hanim , khairul akil , dan saidatul amira yg telah bersusah payah
thanks for everything people :)
you brighten up my days







love , sal

stuck in the boredom !


boring . bored . is the same thing . tapi if salah guna dalam membina ayat boleh membawa kepada maksud yang lain .

contoh :
I am bored
means : saya bosan
I am boring
means : saya membosankan

haha :D boring is it ?
okayy lets proceed .








hmm sal suka buat benda nie time boring . .
♥ invented a new recipe for cooking
♥ makan vanilla ice cream dgn fries tak pon letak fames cookies yg telah dihancurkan . mix together and eat . its ohhsome ! try this !
♥ minum air smpai dah tak bole minum lagi
♥ ambik buku conteng conteng
♥ menulis posting dan membaca blog
♥ call orang sampai habis credit
♥ baca buku yang sama over and over again
♥ tune in the song full volume
♥ makan makan makan
♥ shopping dengan yang tersayang

how about you ?

love , sal

Tuesday, June 15

sob sob D':

alaaaaa mama tak bagi tengok bola pukul 2:30 pagi
brazil match korea
my favvy ! isshh kenapa match pukul 2:30 ?
saja je tak nak bagi sal tengok kan . . hmmm



apa apa pon brazil mesti menang laa !

* dah jadi penyokong brazil murtad daa niee :O
love , sal

FIFA fever xD

GO BRAZIL !


this is wayy too cool ! i can make my own jersey . . with the help of Mukabuku lahhh !
HAHHA :D love it ! tapi tak bole pakai laa .

hit this link if you want to made your own jersey :)
http://apps.facebook.com/worldcupjersey/



*i wish someone will buy them for me :|


love , sal

Thursday, June 10

Smokers sekalian

they affect children !

I hate him ! terribly hate him ! tak nampak ke orang tengah makan ! bole pula fuhhh fuhhhh bagai an ? ishhh geram seyh ! how come ? smoking in the restaurant ? and spray asap rokok tuu in front of me ! how dare him ! rasa nak ***** ***** ***** ****** je orang tu ! bersepah asap rokok di udara ohh ! tuhan je yang tahu macam mana sal rasa !
oksigen ! oksigen !

the thing yang sal still tk puas hati is :


KENAPA ?

why cigarettes are still sold in malaysia ?

okay fine , I understand that they were selling cigarettes to get profit and stabilize the country economy . but i still not satisfied with those who smoke . even di kotak rokok ada photo that shows the causes of smoking , but they still continue smoking . letak harga tinggi mana pon they still beli lagi kot . seriously cigar kills people slowly without their knows . sal tak faham betul laa .

*bole pendekkan hayat . best sangat ke ?

 

Sunday, June 6

Donashi adalah species donut terancam :D



perghh melting sy dibuatnyaa . i'm craving for Big Apple Donut for long time . di perak mana adaa daa -.- HHHAHA at last . .
ITS ALL MINE !!!
the new sweet creation from big apple called donashi
the marriage between
donut and sushi :)
aww so sweet . .



there are 28 flavors to choose from . rm 25 - 28 pieces
rm20 - 18 pieces


memang beli yg set besar laa . besaaaa punyaaaa ! mana cukup kecik ;D






however the alien is still the best and forever :D


when reach home , dah senget senget daa semua donut dibuatnya. haha :D

* thanks kakak for the donut and the great ride ;)

love, sal

Wednesday, June 2

gratefull :)


i'd knew my result ! agagagaga kakak jaja the one who told me . she ask for my id number yesterday . then she question me whether i afraid or brave to know my result , of course la takot kan ! then she said nak tahu tak ? emm then i cakap la if okay akak bagi tahu :)

this morning i tanya dia , then she replied . . guess what ? hahhhaha :D the result does show some increases ! yeah ! thanks to mama yang support me from the back ! and my sister ! and my roomates ; izzati afiqah dan uzmira nadirah ! and my friends ! with lotttsss of love directly from salimah :)

thank you so much !

* thanks kak jaja :)


love , sal