Wednesday, October 12

bakal telefon bimbit pertama saya :)

setelah menelaah blog leeya oh lala , beliau telah memberi inspirasi kepada saya untuk wujudkan post nie .


mcm nie kisah bermula . .
suatu ketika dahulu . . ada seorang gadis yang berumur 13 tahun merengek-rengek kepada abahnya kerana inginkan sebiji telefon bimbit . Disebabkan mak & abah fikir dia masih "muda" untuk mempunyai sebiji telefon bimbit , jadi mereka membuat keputusan untuk tidak membelikan sebiji pun untuk nya . Dia berasa sangat sedih ketika itu :'(
Datang lah kakak dia tetiba . . menjadi penyelamat duniaaa :) matahari menyinari pelangi keriangan di langit muncul . .
kakak bagi telefon bimbit kepada gadis tersebut . begitu juga abang abang dia . Dan mereka memperoleh telefon bimbit baru . Ciss ! habis madu sepah bagi kat adik . sabaa je laa . .


Okay itu saya :)

~~~

btw , terima kasih kepada abang abang dan kakak kakak saya kerana memberi kepercayaan kepada saya kerana menurunkan harta harta anda semua kepada saya (da ta kesah walaupun second hand HAHA ! )

first handphone yg sal guna

NOKIA 3310
orang panggil tige-tige-sekupang
second hand dari encik abah :)
acih abah !!
guna time form 1
selalunya sal tukar phone ada sebab . ta tahu laa kenapa sal da ta pkai phone nie da . tah mana tah letak phone niee da lupaaa -.-' heh

~~~


Okayh

second phone sal pkai adalah niehaa


NOKIA 3300

second hand yang juga dari jiejie :)
macam N-gage . tapi bukan N-gage .
give service : time form 2-3
cara kematian : poof ! berasap time tukar battery pack kat kedai ta original . telah selamat dikebumikan di dalam kotak dan disimpan rapi di dalam laci .

~~~

ni yang the third

Motorola L7
second hand dari jiejie :)
give service : since form 4 - part 1
how it's end ? : asyik kerja bluetooth je . virus memberontak . akhirnya rosak .

~~~

seterusnya


NOKIA N70
jiejie's :)
been survive since : part 1 - part 3
how it's end : dia belum end lagi . still survive kat dalam paperbag atas meja . sal ta guna kan lagi khidmat dia sebab if na bukan inbox amik masa selama 1 minit -.-' fuhhh lamaa kot . .

~~~

Currently using this phones :


Neonode N2
also from jiejie :)
small . touch screen . red . cute
still using it . currently in someone's hand
tukar jap dgn dia

sanggup dia pakai phone sal yg comel tuu ;) huhu


ini phone encik yang baik hati bagi pinjam jap . my first time using smatphones :)

another one ,



NOKIA 6600
camera cantik !
tapi
slide wehh !! masalah ! masalah !

been using both from part 3 until now

~~~~~


asyik pakai second hand jeee . . bosan tahuu . . na jugaa pkai phone sendiri :)
sekarang nie sal nga bet dgn jiejie , if sal dapat maintain pointer , InsyaAllah sal akan dapat handphone impian sal :) weeee ~



sal ingat na Iphone

nie Iphone 5 . Cool isn't it ?

tapi Iphone nie kira mcm selfish (minta maaf , minta maaf) sbb application dia , software dia , spare parts dia sume na kena beli original . in the other words , Iphone hanya menggunakan spare parts sume yg hanya terdapat di Apple Store sahaja . na bluetooth pon hanya dgn Iphone-Iphone sahaja . Demmm ! Impian Musnahhh !! sal ada tgk review Iphone 5 kat youtube . mmg style gilaaa laaa :D . tapi disebabkan faktor-faktor diatas . dan setelah bawa berbincang bersama teman teman yang hebat tentang gadgets , sal ubah fikiran .


if na choose Blackberry . shape dia mmg da cantik . elegant . sophisticated . impressive ! tapi tapi tapiii sal da byk dgr kawan sal cakap phone dia hang . bukan sorg je yg ckp benda yg sama . cheese ! baru na merasa pakai bb . lupakan laa salimah . .
setelah berbincang dengan jiejie dan kawan sal, jai

sal da berubah fikiran lagi . jiejie and kawan sal cadangkan better pakai Samsung or Nokia


NOKIA E7


slide laa pulaa . . da penah pakai slide kot . asyik cepat rosak jee . . da laa sal ganas . .

Samsung S-II



hmmm . .



mana better ea ?
any suggestion ?
masing masing ada PRO & CONS diorang
susah laa na decide . pkai public phone je bole ta ?



terima kasih encik Google bagi sal download gambar :) ngee

love , sal