Monday, May 30

welcome back !!!

i spend most of my time with my mom




soon, im gonna miss you mom


alot of love , sal

Sunday, May 29

ouhh 24 hours left :/



there were so many . .
. . yet .

24 hours just flew away , it's time to get back to the place i suppose to be .
schedule as usual . no more extra sleep . no more mom's cook . no more cuddling and laughing with my nephews . no more shopping with my mom and sister . no more eating good food while watching movies at night . no more automatic washing machine . no more huge beds . no more leisure time . no more there . . no more here . . what's more ??
i gonna miss all of these soon . .

i thought they will . .


my home , where all my heart will be . .

but , no matter how hard this things

i should say this ,

hello campus , here i come :)

. . will be continuing my studies in senior year , dip in office management
doakan sal berjaya :)


love , sal

Thursday, May 26

na minta pendapat anda . .

which one huh ??
mana lagi ceria ?




love , sal

dua lima - lima - dua kosong satu satu


itu bukan nombor telefon rumah saya , mahupun nombor telefon bimbit saya
itu adalah tarikh di mana saya berfoye-foye bersama kawan saya , Noratiqah haha :)

macam tade tempat lain na pegi . as usual Sunway Pyramid
(da bole hafal nama nama kedai di setiap sudut ;] )
okay , semalam g naik bus . so sal mmg ta reti . sal ikuuuuttt je atiqah ney . .
da lama gila kot tak naik bus hmmm
kitorang naik bus rapid kl so sistem dia lain sikit . da kena guna touch n go sekarang neyh .
banyak betul babak babak yang terjadi semasa pergi dan balek ke rumah time naik bus neyh .
ye laa guna sistem baru , if naik kereta pkai touch n go senang je .
tapi if naik bus pkai touch n go, sal mmg ta faham , sal tya byk kali kat pak cik driver tuu kott , tapi sal still ta faham jugaa.
sampai pak cik tu da ta tahu na explain macam mana dah kat sal tehee sorry pakcik . .

yang sal tahu . .
Bit sekali masuk ! Bit sekali keluar ! Bit Bit kad rabbit :D haha


excited , itu yang bole atiqah gambarkan bile da lama gila ta naik bus

sampai je kat sunway pyramid ,


kitorang terus jump to cinema , na tgk movie apa best . .

survey dgn penuh gayannyaaa

dan akhirnyaaaa

atiqah na tgk Nur Kasih pkul 1:20pm tuu :'[ sal da tgk , kena paksa tgk lagi sekali huwaaaa ,
nasib baik dia belanja half :) kekekekeke

as usual , banyak masa lagi sebelum movie start , so we just walk around first :)

tempat yang sal suka sangat pegi suatu masa dahulu ^_^


yes ! finally i bought that shade ;) hehe

okayyy da 1:20pm kawan kawan !
wayanggggg jumm ?


satu jam kemudian . .

adam : nur nampak cantik hari ney
nur : ye ke ? terima kasih bang :)


* okay i adore her scarf !

movie da abesh daaaaaa :') terima kasih atiqah ,
kau buat aku nangis kali kedua dalam wayang yang sama cerita sama hanya seat je yang tak sama .

adakah ini coincidence ? HAHAHAHHA




tiba tiba terjumpa our old school friend :) out dgn boyfie diaaa
dia, yang sal pernah buli suatu masa dahulu , kite dua je yang tahu kan dylla ;) heee

ye sal ta tipu , time school dulu sal mmg nakal .
itu adalah kenyataan bukan khayalan . percayalaahhhhhhhhhhhhhh

sal na beli kasut ney bole ? sukeee sangattt !


okay ! ney part yang sal paling suka :) weee
sal rasa korang da tahu dah ney part apa, kan kan kan ?

penat da jalan sehari suntuk , round and round survey for place to eat .
last last kat sini juga na menyantap :D bedal saje laa labuuuuuu

Wahh ! Pizza Hut ada discount ? *salimah kelihatan tercengang sebentar di situ
selalunyaa discount2 neyh kat clothing je kannn . .
sekarang dunia da maju , kat fooddddd pon da adaaa
50% discount wehhh . . dia ikut daily menu, from mon-fri
sebab tuu muka atiqah ceria macam neyh
penjimatan hebat ! poket gembira , hati pon gembira :D


fenin fikir apa na order , na je sal order sumeee ;)

muka tak puas hati , ta satisfied atas layanan yang diberikan :/
moody pula tetibaa


apa yang kau tak puas hati dengan aku ? cakap laaa !

macam macam cerita hari tuu kite share kan atiqah ?
dari muka surat depan dah nak sampai belakang , tapi belum habes lagi
cerita kau tergantungg kottt. .
nti sambung balek tao ;)

makanan da sampai !

time makan kena focus . sila jangan ganggu masa saya makan
terima kasih .

itu saje untuk hari ini . tttttttttttttttteeettttt -siaran tamat-


apa apa pun sal enjoy sangat hangout ney :)
mana na jumpa kawan yang suka paksa kawan dia tengok cerita yang sama ? sanggup na bayarkan half lagi . . kawan korang ada ? hahahaha !
thanks atiqah :)

* nampak tak betapa skema nya bila sal type dalam bahasa melayu , tapi ia tetap comel bukan ?
bahasa melambangkan bangsa :)
apaaa salimah ? dah laa kau guna ayat rojak ! jangan nak berfalsafah puleee

love , sal

Wednesday, May 25

CONTEST BEST HEADER EVER!!!


tadi sal baca comment kakiblogger kat fb . . ngah syok syok baca neyh , tetiba sal nampak something kat belah kanan , ada benda yg menarik perhatian sal . wuuuu sal click laa
lepas tuu sal tibe tibe rasa na post benda neyh :D korang na tahu apa yg sal click tu ?
CLICK DI SINI :)


love , sal

Bila bercakap ttg result



Congratulations to all of you

* ada hope na capai betting dgn jiejie :D ahaha


love , sal

Tuesday, May 24

A friendship necklace




masak simple jee hari ney :)


SOTONG SUKA HATI

BAHAN-BAHANNYA ADALAH SEPERTI BERIKUT,

4 ekor sotong
2 inci halia ( hiris nipis tao )
1 bawang besar ( dihiris juga )
3 ulas bawang putih ( diketuk , na sopan sikit , dititik )
cili merah sesuka hati (dihiris jugaa )
1 botol kicap manis ( tak guna sebotol pon haha )
2 sm serbuk kunyit
minyak masak
1 sm cuka

da ready ??

mcm ney caranya . .


1. Bersihkan sotong dulu , potong cantik cantik then gaul dengan serbuk kunyit hingga rata .

2. Goreng sotong tadi hingga masak then toskan .

3. Tumis bawang merah, bawang putih dan halia tadi sampai nmpk da kekuningan then masukkan laa sotong tadi dgn kicap, cuka dan cili merah sesedap rasa .

4. pastu kann kacauuu sampai rata . . da mendidih bole angkat

5. suda ? haa da bole letak kan pinggan dan hidangkan :)




NEXT WE HAVE . .


MACARONI SOUP

bahan-bahannya :

5 cawan air
1 cawan macaroni (rebus tao , letak minyak dalam 2 sudu time rebus tuu)

1 biji bawang merah (blend)

1 ulas bawang putih (blend juga)

1 batang carrot (dihiris , na buat flower pon boleee :])

i tangkai daun sup

1 st bawang goreng
garam dan pepper secukup rasa :)


method :

1. Letak minyak skit dalam periuk, skit je then tumis bahan yg di blend tadi .
2. Masukkan air , masuk macaroni bersama lobak lobak tadi .
3. Hmm bila da mendidih, masukkan garam dan pepper secukup rasa .

4. then tabur daun sup & bawang goreng

5. Siap , dan bole da ready di meja makan :D



enjoy your meal :)

love , sal

Monday, May 23

Almost a year


yesterday , 23rd may 2011
finally we met together :D and its almost a year i didn't meet iz :/
ouhh i didn't realize that i miss her that long . .
and now we met again !



in confusing of choosing the movie we wanna watch -.-
i and kamek suggest to watch comedy genre type of movie , but unfortunately they don't available . . yet ! :( ohh too bad . .

finally we decided to watch Nur Kasih The Movie :D
its 12:30 and we still got time about 1 hour and a half to catch the movie
so we playing around first :)

they buys shades :) i want to, but i think i still got one at home
but now i feel like i want to buy that shade XD haha gedik kann ?

ahaaa ni la jadi nyee bila hidung ta mancung na pkai shade haha :D


go search for some books wuuuu

ANGRY BIRDS ! act sal na amik biba kaler hijau tuu tapi tak nak laa , Haram ;) HAHAHA !


MAKAN TIMEEE :D

ney sal punya chicken katsu

muka ta sabar na santap

kamek punyaa , black pepper chicken claypot rice

azwa and iz have same taste , sizzling yee mee + egg


Its the time bebeh !
time ney azwa serious bengang gila , dia membebel sbb kamek & iz late haha

wooshh~ movie rush

. . .

after the movie . .

shopping for ourselves :)

take away for mama


uhhhh na balek daa :| 
i'll miss youu guysssss T.T


cahaya keimanan hee :D

ouhh suddenly pandang kanan and i saw my boy friend ! opss !

fuhh . . what a day :) i have fun loves !
love you girls !
do call me if nythg :)
thanks azwa & syazwani . .


& thanks faizatul azua ♥



love , sal