Sunday, July 31

Movie at Mid Valley


Harry Potter yang handsome lagi tampan :) ehee hansome kah ?? bole laaa . .
tapi ta bole lawan Edward Cullen ;) hahhaa

semester-break-seminggu hari tuu sal out dgn classmates to mid :) hari khamis if ta silap . . em kitorg shopping . . makan . . makann . . eh da dua kali makan pulaa . . the Most Important Part is . . jeng jeng jenggg We Are Going to Watch My Favouriteeee Movieeee . btw , na say thanks to matrix card , sbb kau kitorg dapat ticket wayang harga murah :) terima kasih ayangg ! apa apa hal . . kite g mamam dulu yeah ! lapaaa kottt ~

as usual , nasi goreng cina :)
budak nie excited na tengok harry potter yang encem lagi tampan dengan harga yg murah muahhahaa
* padahal nie the second time kott

banyakkk lagi masa sblm movie start . . so the girls jump to MPH jap . .


perbincangan hebat antara chef chef terkemuka di dunia

cuppy cuppy cakes cakes :DD


akhirnyaa , setelah sekian lama menunggu . .

tema pink act . . tapi sal ta ikut tema sbb shirt pink sume size time school duluuu . . mmg da ta bole na pkai laaa kan . so sal rembat sneakers pink laa tht day . lantak situuu . . as long ada pink ;) hhahaa

menu baru : pop corn soda ;)

khusyuk tengok movie . . ta sempat na capture apa dah . .


spot kyna ! cepat cepat ! hahaha
sapa nampak kyna , sal bg singgit 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. MASA SUDAH HABESS !!
lambat ~
byeee kyky ~ have a safe journey . .

fill our tummy with a bowl of laksa then get back home safely :) ttfn


I had fun :)
tp ta berapa na enjoy sgt tht day , sbb mcm rushing sangatt . .
nti na hangout dgn you guys lagi tao :D

FIN

love , sal

Saturday, July 9

the last day of the practical


08072011

fridayy wehhh . last day yay yay ! last day !
hmmm sedih jugaaa actually :/
lepas neyh ta dapat laa na bermesra dgn staff yg ada nieee
gonna miss them emmm emmm


paper form

electronic form


selalu nyaa if omw to class , if lalu bsmb , sal akan buka pintu slow slow . . na tgk sapa punya turn on that week eheee . . time tuu sal nampak fairuz , then a week after tuu najah , on the next week pulaa zu . Next week lagi ta tahuu laa sapa . nti sal usha lagi eaa ahahaaa :D


love , sal

Friday, July 8

Harry Potter is a must !!


07072011

*cantik tarikh hari nie :)

okayyy hari nie hari khamis . busy juga hari nie . sampai ta sempat da na post blogg -.-" fuhhh . . tipuu ! Bahhahhahaa melampau pulaa kan ! cakap pom je salimah nih ! kihkihkih !

pagi berjalan seperti biasa . buat kerja sorting skit . then terbengkalai sebentar sbb hari nie kak syifa ajak minum pagi jap bersama dayah :) thanks kak syifaaaaaa

kucing geget kakai !!

then sambung balek kerja . dengan menggunakan teknik kecekapan menaip yang sal ada , sal buat pb dgn menggunakan type writer sampai habes office hour :)

esok last day . sedih laa pulaaaa :'( na bawa camera laaa wanna keep my memories since i got short-term-lost-memory

thts all hehe . its late dah i think , gtg nyte you all ~

love , sal

Wednesday, July 6

Baru tahu yg saya allergic lala . .

06072011

wednesday-should-be-the-third-day :)
twodaysleft ; missing my friends :(

kak syifa kata hari nie banyak kerja :) tp sal ta rasa mcm tuu pon hehe . tapi ada laaa kerja kena buat daripada semalam duduk menganggur je daa mcm budak lepasan spm ta tahu na buat apa ;) hhehe

hari nie sal sorting surat keluar masuk . dari tahun 1999 - 2011


mengambil masa yang lama jugaa na asingkan ikut tahun , bulan dan tarikh . . tapi akhirnyaa siap jugaa weeee ~


itu saja untuk hari ini ;) adios amigos ~

love , sal

Tuesday, July 5

the second day :)

05072011

photo hari ini .

Hari kedua di tempat praktikal . hari nie ada quiz Acc . gerun gila dengar ACCOUNT tuuu X\ erk !! masuk je office , tade kerja lagi na buat . masih awal lagi kott . . so sal just buka buku Acc , dan baca mana mana yang patut . then sal meet kak syifa :) a nice friendly cute person ^_^ semalam kak syifa e.l. , so hari nie baru dapat jumpa dia . hope dapat kenal dia dgn lebih baik lagi hehe and hope sal dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran weee ~

umm tadi dapat rest awal skit since kak syifa tahu sal ada quiz Acc pkul 2:15 nti . macam biasa , dok lepak kat cafe staf laaa . da macam orang kaya ( haishhh bankrupt laa sal lunch kt cafe hari hari ) . hari nie lunch dgn classmate yg tersayang . tengah rancak borak dgn mereka . . tibe tibe . . ada satu topik yg menjadi bualan hangat antara kami semua . . salah sorang dari kami bersuara ,
ea ? Quiz Acc tade la hari nieee !!
sal nga seronok makan terberenti jap . . -.-"
biar betul ?? class rep kitorang ; kak jah , dengan segera call puan , tapi ta pick up pong . . haiyooo . . then we decided to get back to where we belong . ahah ! i mean yg kena pegi class go to class , and the people yg practical go to their workplace huhu . .



hari nie ta buat apa sangat , tapi ada la kerja na kena buat , tapi masih lagi dalam keadaan yang tenang . beborak dengan kawan abah kot tadi , haji tuu beria kata dia kenal ayah sal :) heee . dapat makan cekodok cicah kuah kacang tadi mmm nyum nyum !!

itu saja untuk hari nie . haa kak syifa kata ,
esok bersedia laa na buat senaman tangan :D wuuuuuu
see you tomorrow

Monday, July 4

1st day for Internal Practical


minggu yang bole buat semua student OM sakit perut , loya , pening kepala , moody dan tak tentu hala . HAHA .

PRAKTIKAL DALAMAN !!!
yaaa ! praktikal dalaman nie akan dijalani oleh student OM sahaja . ianya berlangsung selama seminggu kepada setiap peserta . special kan kami ^_^v
mengikut senarai yang tertampal di foyer OM , every week setiap group akan draw 4 orang dari group masing2 untuk di-Praktikal-Dalaman-kan . macam sal skrg niee wuhooo ~

04072011


woahh hari nie bangun awal , ta seawal hari hari yang lain . bekpes , baca doa bagi hilang nervous skit , then straight to workplace .
hari pertama sebagai practical student di Bahagian Sistem Maklumat Bersepadu (BSMB) . baru pukul 11:o5 minit . da ta tahu na buat apa , jusst baca Kosmo and layan Belog Serius . baru mengenali setaf setaf kat office nie :) tadi kak siti ajak g chifan , tapi maluuu laaa . . baru first day kannnn . . nga tade kerja niee wahahahhhahaa . tadi just check data then print daily combine detail report & answer phone call jewww . da lama ouhhh ta post blog !! time free mcm nie bole laa na post ^_^ hehe , esok esok ta tahuu laa dapat post lagi or tak hehe . wish me luck kayh ;)

love , sal