Tuesday, October 25

Muet oh Muet

lupa na cite pasal Speaking test for muet that day . . perghhh serious nervous gilaa !!
Task A je da mcm kena parkinson wehhh . nasib baik kt Task B okay
sikit :)
lepas nie ada lagi . on 19th November . so sal kena datang UiTM perak jap for Writing , Reading & Listening pulaa . then balek on 20th sbb da start practical daa time tuuu . . wuuu nervous nervous :| . .

salimah bole pass punyaa laa ! Ben 10 terus !! Yeahhh !! (bagi semangat pada diri)
sal na dapat kan ben 4 ben 4 ben 4 :) (cukup 40 kali . makbul !) ben 4 kayh if bole .

and harap sal dapat menyelam dengan lebih dalam di dalam pelbagai bidang lagi . itu saja untuk hari nie . terima kasih kerana sudi membaca :) bye bye .

love , sal

hari terakhir :')




hari nie program 3P da sampai hari yg terakhir . . haa hari nie laaa last day . ingat ta program 3P yg sal cerita hari tuu ? kat post yg nie .



program nie bakal berakhir bila sal menjawab nombor soalan exam yg ke 60 dgn jayanyaa :)
sedih pulaa tetiba , rasa mcm ta na balek . tapi mama suruh balek , kesian kat mama . lagi pun da sebulan sal ta balek hehe kesian tak ? nie kes jimat kos la ney ehee
ta nak cite banyak pagi nie . sebab banyak benda na kena buat . nie pon sal curi masa na post blog niee hehehe . jap ag pkul 10 na p jumpa Miss Mazuin dgn En Syefek . ada benda yg perlu de-settle-kan dgn segera !

haa nie laa tutor microsoft project kitorang :)
Sir Al-Bahry Suria . jakarta mariii . .


kadang kadang sir guna bahasa indon time mengajar . sal rasa sal da bole khatam bahasa indon masuk kelas sir niee hehe . overall we have a lot of fun during his class . da laa kelakar .
Haa na selitkan cerita sikit pasal sir sal yg kelakar niee ;)
~~
tht day kawan sal g UK ( unit kesihatan ) so dia ta datang kelas pagi tuu
sir panggil nama dia untuk attendance , tapi dia tade , sir tya dia pg mana , kitorang cakap laa dia g UK . na tahu sir cakap apa ?

" Wahhh jauh sekali !! "

haha :D satu kelas gelak besar . . hehe

~~

2:30 petang nti sal akan seat for the exam . doakan sal berjaya jawab betul , at least 40/60 dalam masa 2 jam :) sampai sini je kot na cite buat masa nie .


take care :) kbye .

love , sal

Wednesday, October 19

na buat nie balek rumah nanti :D

craveee for it !!!






* PAVLOVA CAKE *



love , sal

Wednesday, October 12

bakal telefon bimbit pertama saya :)

setelah menelaah blog leeya oh lala , beliau telah memberi inspirasi kepada saya untuk wujudkan post nie .


mcm nie kisah bermula . .
suatu ketika dahulu . . ada seorang gadis yang berumur 13 tahun merengek-rengek kepada abahnya kerana inginkan sebiji telefon bimbit . Disebabkan mak & abah fikir dia masih "muda" untuk mempunyai sebiji telefon bimbit , jadi mereka membuat keputusan untuk tidak membelikan sebiji pun untuk nya . Dia berasa sangat sedih ketika itu :'(
Datang lah kakak dia tetiba . . menjadi penyelamat duniaaa :) matahari menyinari pelangi keriangan di langit muncul . .
kakak bagi telefon bimbit kepada gadis tersebut . begitu juga abang abang dia . Dan mereka memperoleh telefon bimbit baru . Ciss ! habis madu sepah bagi kat adik . sabaa je laa . .


Okay itu saya :)

~~~

btw , terima kasih kepada abang abang dan kakak kakak saya kerana memberi kepercayaan kepada saya kerana menurunkan harta harta anda semua kepada saya (da ta kesah walaupun second hand HAHA ! )

first handphone yg sal guna

NOKIA 3310
orang panggil tige-tige-sekupang
second hand dari encik abah :)
acih abah !!
guna time form 1
selalunya sal tukar phone ada sebab . ta tahu laa kenapa sal da ta pkai phone nie da . tah mana tah letak phone niee da lupaaa -.-' heh

~~~


Okayh

second phone sal pkai adalah niehaa


NOKIA 3300

second hand yang juga dari jiejie :)
macam N-gage . tapi bukan N-gage .
give service : time form 2-3
cara kematian : poof ! berasap time tukar battery pack kat kedai ta original . telah selamat dikebumikan di dalam kotak dan disimpan rapi di dalam laci .

~~~

ni yang the third

Motorola L7
second hand dari jiejie :)
give service : since form 4 - part 1
how it's end ? : asyik kerja bluetooth je . virus memberontak . akhirnya rosak .

~~~

seterusnya


NOKIA N70
jiejie's :)
been survive since : part 1 - part 3
how it's end : dia belum end lagi . still survive kat dalam paperbag atas meja . sal ta guna kan lagi khidmat dia sebab if na bukan inbox amik masa selama 1 minit -.-' fuhhh lamaa kot . .

~~~

Currently using this phones :


Neonode N2
also from jiejie :)
small . touch screen . red . cute
still using it . currently in someone's hand
tukar jap dgn dia

sanggup dia pakai phone sal yg comel tuu ;) huhu


ini phone encik yang baik hati bagi pinjam jap . my first time using smatphones :)

another one ,



NOKIA 6600
camera cantik !
tapi
slide wehh !! masalah ! masalah !

been using both from part 3 until now

~~~~~


asyik pakai second hand jeee . . bosan tahuu . . na jugaa pkai phone sendiri :)
sekarang nie sal nga bet dgn jiejie , if sal dapat maintain pointer , InsyaAllah sal akan dapat handphone impian sal :) weeee ~



sal ingat na Iphone

nie Iphone 5 . Cool isn't it ?

tapi Iphone nie kira mcm selfish (minta maaf , minta maaf) sbb application dia , software dia , spare parts dia sume na kena beli original . in the other words , Iphone hanya menggunakan spare parts sume yg hanya terdapat di Apple Store sahaja . na bluetooth pon hanya dgn Iphone-Iphone sahaja . Demmm ! Impian Musnahhh !! sal ada tgk review Iphone 5 kat youtube . mmg style gilaaa laaa :D . tapi disebabkan faktor-faktor diatas . dan setelah bawa berbincang bersama teman teman yang hebat tentang gadgets , sal ubah fikiran .


if na choose Blackberry . shape dia mmg da cantik . elegant . sophisticated . impressive ! tapi tapi tapiii sal da byk dgr kawan sal cakap phone dia hang . bukan sorg je yg ckp benda yg sama . cheese ! baru na merasa pakai bb . lupakan laa salimah . .
setelah berbincang dengan jiejie dan kawan sal, jai

sal da berubah fikiran lagi . jiejie and kawan sal cadangkan better pakai Samsung or Nokia


NOKIA E7


slide laa pulaa . . da penah pakai slide kot . asyik cepat rosak jee . . da laa sal ganas . .

Samsung S-II



hmmm . .



mana better ea ?
any suggestion ?
masing masing ada PRO & CONS diorang
susah laa na decide . pkai public phone je bole ta ?



terima kasih encik Google bagi sal download gambar :) ngee

love , sal

Monday, October 10

Goodbye bilik lama , Hello bilik baru :D

It's the end of the fifth semester .
Next semester , I'll go for my practical , InsyaAllah . Minta minta Salimah dapat tempat praktikal yang best !! Amin . .
Can't believe it that I'd gone through all those papersss !! phewww :) [much relief]
holi ! holi ! holiday peopleee :D !!


People starting packing their bags, parents comes and goes , carrying students luggages . Put it into boot and vroommm bye byee . .

And theres only left , Empty rooms . Silent pathway . Roses blooming . Leaves flew with the wind . Okay sudah sudah !! Hentikan drama nie . .
The thing is , its feel so sad everyone is going home and I live alone in my room at cempaka 1 . huwaaa Mama , im not coming home :( [ its been a month wehh ]

Because of why ? HAHA ! (sudden laugh)
starting on 10th until 25th October Im joining one programme that being organized by Kementerian Pelajaran Malaysia that was known as 3P and im taking the Microsoft Office Project that can also be known as MCTS . And anddd the most important things is ,
it's FREE OF CHARGE bebb !!
if kat luar sana kena bayar kott . . dah laa mahhhal . .

and since degree students getting packed on almost of the college , we need to move on to another college . I got a lot of things to bring along . seriously !! kereta penuh woahh !!


so then we move to Anggerik 2 ( more nearer to uptown , yeah bole lepak yeah ! )

This is my new room :)



like it ? nahhh . . not same like the old one :( miss them . .

The Old Schedule . .


Let's change our schedule !!

Hahh !! Wallah !!


YES ! Im taking my MUET in during this holiday .
MUET : Speaking (20th Oct) , Writing & Listening (19th Oct)
Doakan Salimah berjaya :)

Since I'm taking this project for 2 weeks . So, I'll be home on 25th laa :)
Hey hoo .. Do wait for me girlsss . .

btw, got this from one of my friend :) she just came back from London . .
( apaa pg london bg roses and strawberry sbg souvenir ?) kidding !! she just came back from Cameron Highland . so she bought me these


Thank you sayang :) love ya !!!

love , sal