Wednesday, November 30

Tuesday, November 15

Memang patut dipanggil gem gem ;)





indeed :))



semalam makan spicy chicken mcdeluxe
ngeeee >.< may favvvvv !!



pagi tadi makan mee sup

petang tadi sy hangout dgn mama sy . drop Mydin sec 18 beli barang jap .
dengan bahan bahan yg ada . tadi sy buat chocolate cake ! atas bantuan mama cake saya jadi hehehehe :)


malam nie dinner kek cokelat pulaaa :D memangg terbaikkk !!


mmm bam bam na mamam niee . nti sy post recipe kek cokelat kayh :) tata ~

love , sal

M-M-M- Magic using iphone ? Impossible !

nothing possible ;) hehheee
watch this !



love , sal

Thursday, November 10

one more grrreat creation !!





selalu nampak kek nie dalam internet . fb . blogs . nak rasaaaa sangat . nak try order online , tapi ta bole order by pieces *sedihhh sob sobb

hari tu sal hangout dgn mama . sekali jumpaa kat SACC kat Ground Floor tuu . ada stall yg comel comel jual kek , cupcake , kek lapis dan banyakkk lagi

Finally ! I Found This !


rasa diaa not bad . mcm chocolate

Yes ! I'm sa-tis-fiedddddd :D

love , sal

Durian Durian Durian !!


Minggu nie mengadap duriannnnn je kerja .

kemas stor di pagi hari
dalam almari nampak labah labah
dari mana datang durian byk byk niee ?
durian datang dari dusun abah :D hahahaa


hari nie breakfast pon Kuah Durian :) Terbaikkkk !! (mcm boboi boy)

love , sal

Wednesday, November 9

When 3 girls meet up !




sepatutnya berenam *bukan berenang . ber-enam . apa ? ber-6 . tapi hari nie tiga je yg freeeeee . bertiga je laa annn . yang lagi 3 yg ta dapat jumpa tuu adalah ; atiqah , ta balek dari penang lagi . my , ada kuliah . fyra , last minute bg tahu suruh amik . haiyoo orang sudah sampai destinasi baru na bg tahu ini annee ~

tape tape lain kali kite hangout lagi yee atiqah , my & fyra :)
we missed youuuuuu girls :')

if na jumpa lagi , kena tunggu lagi 2 tahun *bak kata leeya

so , sal leeya dgn iz je ada . kitorang jumpa kat SACC . round round kat situ . then makan makan :)




susah kot na jumpa kek neyyy ! selalu jumpa on9 jeee . hari nie dapat pon jumpa ! live wehh !


hari yang sangat indah hari tuuu * matahari menyenariii

hangout hari tuu kami sudahi dgn sesi fotografi . suke suke sukeeeee









love , sal

Kek Mayonnaise


mcm tu ke eja dia . ma-yo-nes . . ma-yo-nis . . tah apa apa laa kannn ehee
hari nie kite buat kek yee kawan kawan ;)
da sedia ? jummmmm !!

tapi sebelum itu

Tips
kite keluarkan mentega dari freezer dulu . sbb nti senang nti na pukul . lembutttt jeee :)

ini dia bahan-bahannyaa

Ramuan
125g Mentega (sal ta suka berminyak sgt , so sal kurangkan skit)
120g Gula kastor
3 biji Telur
145g Tepung gandum (diayak)
2 sudu kecil Tepung naik sendiri (diayak)
2 sudu besar Mayonnaise
2 sudu besar Parutan kulit oren
1 sudu kecil Esen vanilla

Cara-caranya

1. Pukul mentega, parutan kulit oren dan gula kastor sampai kembangggg dan gebuuu >.<

2. Letak tepi jap adunan tadi . panaskan oven . ambil balek adunan tadi . .

3. Masukkan telur sebiji demi sebiji sambil terus pukul pukul dan pukul

4. Lepas tuu gaulkan tepung sedikit demi sedikit secara perlahan-lahan (gaul tao . jangan pukul) dan masukkan mayonnaise dan esen vanilla, gaul perlahan-lahan sehingga sebati

5. Bakar di dalam oven (180*c) selama 40 minit

Tips
cucuk kek tadi dgn lidi dan rasa lidi tuu dgn jari . if lidi tu rasa lembap means kek tu ta masak sepenuhnyaa . kena tambah masa lagi kayh :)


Siappp !!

nie buat time malam , sebab tuu gelap kat belakang tuu hehee

Selamat Mencuba !!

nie kek utk atiqah . hari tu dia text sal , dia kata dia mengidam na makan kek . dia na sal buatkan utk diaa -.-' macam macam laa kau kan atiqah . kawan punya pasal . sal buat laa satu untuk dia di pagi raya aidil adha hari tuu :)



ikhlas dari , sal

Tuesday, November 8

Chubby's Egg Roll



roll roll roll rolie oliee polieee ~
sal suka tgk cite katun . salah satu nya yg atas nie , rollie pollie ollie
suka tgk sebab diorg comel dan petak petak dan bulat bulat dan mcm mcm bentuk lagi
sal suka main game online diorg time kecik dulu
tapi skrg dah takkk lagi . sekarang main angry bird pulaa
hati gumbiraa pulaa tetibaa ;) ehhhee

Assalamualaikum kawan kawan . harap semua sihat sentiasa :)
hari nie special , sal masak egg roll . .

nie sal main reka je ikut sedap tekak jeee


bahan-bahannya adalah seperti berikut :

( ini untuk 2-3 orang makan )
1. 2 biji telur ( pukul hingga kembang & gebuu )
2. 1sudubesar mayonaisse
3. sosej cap ayamas ( slice )
4. garam secukup rasa
5. daun kucai (cincang , utk hiasan saja)

cara-caranya :

pertama,
sediakan pan , buka api , tuangkan 2 sudu makan minyak

kedua ,
kacau sebati bahan 1,2 & 3 dalam mangkuk

ketiga,
tuang atas pan . susun sosej dan tabur daun kucai


rasa rasa na macam ala ala italian sikit , letak black pepper lebih skittt ahhaa ! Wallahhh !

last but not least ,

letak atas bake paper , roll-it-up !



Chubby's Egg Roll , siappp !!

sebab apa Chubby's ? sbb Salchubby ;) hik hik hik


Selamat Mencuba :)


love , sal

Thursday, November 3

Makan je kerjaaa

ngee
tengok carrot banyak pulaa dalam freezer tuuu . .
gerammm ! ta tahuu na buat apaa .
fikir ! fikirrrr !! *buat mcm jimmy neutron nga fikir
then . . datang laa idea . .
AHHAAA ! NASI CARROT :)

jadiii lunch untuk hari nie ada nasi carrot , ayam masak merah & acar mentah @ mama panggil jelatah mmmmm nyum nyum !!


jemput makan semuaaaa ~

jiejie ! jangan ngade na amik nasi meimei ea ! nmpak tuuu ada NAMA SALCHUBBY . kite punyeee tawww ;D ( haaa jiejie suka ckap tade nama ponnn , then dia amik . Now , da ada nama ;) ta payah na gado gado lagi hehehee )

love , sal