Wednesday, February 1

baucar buku satu Malaysia !


# Maafkan saya atas kecampuran bahasa yg digunakan :)







Assalamualaikum :) dan Selamat Sejahteraaaaaaa ~


Nampak adik manisss kat atas ney ? 
tu kawan sal :) ramai kat tempat practical sal cakap, sal kembar dgn diaa , betul ke ? hahaha 
tapi hari nie kite bukan na bercerita ttg kwn sal ney , tapi kite na cerita ttg photo kat bawah nie haaaa . .



( Sila baca dengan bersemangat ! )

Setiap student IPTA & IPTS layak dapat voucher nie . Dengan hanya menggunakan kad kuasa mcm kad pengenalan dan kad pelajar, anda serta merta akan mendapat voucher BUKU yg bernilai RM200 dgn mudahnyaa ( Wahhahahaaa hebat betul dua dua kad nie !! )

ta sampai 5 minit pon da dapat voucher tu . tu pon kalau line ta panjang la kan hehe .

(balek ke mode asal HAHA )

Seronoknya kalau dapat baucar buku ney every sem an ? save cost ! Don't you think so ? Bole buat belanja makan lebih sikit , betul tak kawan kawan ? huhu . Voucher tu still ada dlm tangan sal . Sal tgh practical sekarang nie . Sal ta tahu la na beli apa dgn voucher tu weh ( garu garu kepala) Na beli buku utk degree , tapi ta tahu kena pakai buku apa nti .
na buat apa dgn voucher nie ?

Memandangkan baucar buku nie bole guna kat kedai buku je . Sal nga perah otak na beli apa dgn voucher nie . sal ta decide lagi na beli apa . . tapi sal da list kan apa yg na dibeli huhu . .

so Apa bole buat dengan Baucar Buku ney ea ?


1 Beli kasut


waaaaaa


comelnyaaaaa (buat muka cuteee mcm kucing >.<)


waaaaaaaaaaa semmmart ouhh !


huwaaaaaa :D


Unfortunately, kasut tade dijual di kedai buku ye cik. hadoi~ kan best kalau ada jual kasut kat kedai buku (wink wink) heeee ;)


Okayh ! dah dah ! Hentikan semua ini ! sila balek ke tujuan utama kita :) wah wahhh

Remind to self : It's Bookstore !

 
They don't sell shoes !
They sell books , salimah ! 


Remember thattt !
 " hadoi . .  melepas na beli kasutttt T.T "


2 Novela



hmmm if beli novel , da habis baca bole simpan . buat collection :)
Lepas tu bole buat servis "Sewa Novel" . 1 hari singgit . Waaaa ada untung laaa . . woahhh !! 

OKAYH DAH ! CUKUP BERANGAN !


3 Besta

Bestaaaaa ~
(nada sebijik mcm iklan di tv)

alamak ! bahasa cina pulaaa -.-


If beli Besta kena guna

Voucher = RM200

Besta = RM200++

Besta = Voucher + $++

Kena tambah duit sendiri skit. Tapi berguna juga Besta nie. Bole guna time degree nti. hmmmmmm . . bole juga nieee . .


4 Alat tulis

Stationery untuk degree ? pon boleeeee ~

Pen merah Pen biruuu 
You marah I love you !
(pantun time sekolah rendah dulu HAHA ! still ingat lagi ^-^ )


Pencils and Pens , and highlighter and eraser and blanco all those things , you name it ! Ouh guys , i need your helps la ntiii ! 


ahah Files and the others tooo ~


this is accessories salimah ! bukan necessary mcm stationary tao !



5 Organizer

Rasanya ada lagi 2 organizer kosong kat rak buku sal ( tapi tahun 2010 punyaa HAHA ! Expired sudaa ~ ) PKNS da bagi satu. Da jadi 3. Hmm memzabir je beli sal ( xaty suka ckp mcm nie . . hmm . . aku rindu kau doe xaty ! ) Okayh ! Lupakan tentang Organizer .

________________________________________________________________

Dengan ini . .

jeng jeng jenngggg ~

Sal na pikiaq dulu na beli apa. Ta bole na decide lagi. Nanti salah beli rugi je annn. Da survey betul betul , baru tahu na beli apa an an ? hehe . Tapi kan sal tgk stationary kat MPH SACC da na dekat licin daaa. Sal kena cepat laa nieee . . hahaha :D

Haaa nie sal punya list . Korang pula macam mana ? Korang beli apa dgn voucher tu ?


love , sal

2 comments

11:28 PM, February 08, 2012

masa pegi mph dulu xde pon beli 100 keats dpt rm5 tu....ini tidak adil...tetiba je kan...hehhe

9:04 PM, February 26, 2012

@Miz Waniey

ohh maybe time Mis Waniey g tuu da abes kot voucher nyaa . . hmm . .

Post a Comment