Saturday, February 25

Sekolah memanduku di hari Sabtu . atoyai !

 Selalunya driving class buat hari ahad. Tapi cikgu na buat hari sabtu pulaa. Ta dapat laa sal bermalas-malas-an di rumah. hmmm. Hari sabtu hari malas sal . tapi bila malam jadi active macam batman eh kenapa na babitkan batman nie ?

Pagi nie indah jeee. bila cikgu shah amik je da sampai depan bukit , air hujan da mula menitis tis tis tis kat cermin kereta. awan menangis ! 
sejukkkk je rasa time tuu , rasa na keluar dari kereta mandi hujan ! cikgu pon sempat cakap " haaa hujan nie !! siapa tak mandi lagiiiiii ? "


  
Hooyeahhh ! 
Sal na buat pengumuman nieee kepoh seh minah nieee errr
Sal na bagi tahu satu duniaaaa yg sal dah ada Lesen L !!
Now sal da bole g merempit daa wahhahaa poyo je . mcm berani ! 


 muka confident kunun nak drive. nasib baik bawak spare chewing gum dalam bag. kalau tak nervous jee memanjang ehee


 haa nie la cikgu shah ! pemalu orang nyaa . kalau time drive tuu cakap lembut jeee :) 

" . . pusing ke kiri . .tekan clutch . . masuk gear satu . . turunkan handbreak . . lepaskan clutch slow slow . . tekan minyak . . perlahan-lahan imbangkan. . " 

sampai mengucap-ngucap cikgu kalau kami drive macam org gilaa . hewhew terjangkit dgn qila la nie asyik ckp hewhew jeww


 peaceeee :) sementara tunggu turn na masuk parking. sempat lagi ngee


Pelajaran hari ini :



Satu . Menaiki Bukit
 
part nie budak baru paling takot sekali Yeah Including me !



Dua . Parking  

nampak tk kancil pertama dgn kedua tuuu Haaa tuu laa tempat parking

yg nie ada 5 step na masuk parking . photo nie ta clear sgt . sal akan cerita detail on next post . nti sal amik skop lebih dekat kayh .

 


Tiga : Tiga Penjuru

atau biasanya di panggil 3-pointer
  • ta bole mati enjin
  • 2 kali stop je 
  • dalam masa 3 min



Buat satu-dua-tiga berulang kali utk hari tu . sal round dalam 4-5 kali juga laaa . tukar tukar driver seat dgn faiezah jadi double kali la kot . da late petang dalam pukul 6 mcm tu baru balek huhu

nti sal cerita detail lagi pasal class driving nie :) banyak benda na cerita tapi masa ta mengizinkan 

Thanks sudi membaca :) Take care kay ? tataaa ~



love , sal