Friday, May 4

Driving Class dan Politik Negara

Assalamualaikum . Selamat Siang . Achim Insa . Buongiorno dan Kālai vaṇakkam

Merujuk kepada tajuk di atas .

Aku dah pandai berpolitik sejak aku hadir ke kelas driving . Sungguh aneh kan ? Mcm mana bole jadi pandai berpolitik , sedangkan driving class tade kena mengena langsung dgn hal-perihal politik -_-''


Dulu aku ta amik tau langsung pasal hal hal politik nie . Pengetahuan aku tentang politik sangat laaaa alahai ciput~ . . Tapiiiiiiiiii sejak aku g kelas nie , ta pasal2 aku terjebak sekali dlm hal politik nie . 

Ini semua gara2 Abg zul (runner Metro) yg selalu sgt cerita pasal politik dlm kereta time amik dan hantar kitorg ke Metro . Aku rasa , kalau aku amik course politic science , dgn bekalan ilmu yang penuh di dada nie , aku dah bole score kottt !! Dean list every sem ! serious !!

Sekarang , aku dah tau da pro & cons setiap parti politik . . HAAA ? HEBAT TAK ? Okkay aku poyo .  Jangan layan aku .

Aku rasa pada peringkat umur aku nie ta berapa na patut sangat discuss pasal politik . kan ?  dan aku rasa kalau aku bawa topik "politik" borak dgn kawan , mmg takkan dilayan -.- kesiannnn ~ Aku tade la hebat mana pon nak berbahas pasal politik nie . Sekadar faham keadaan negara , cukup :)

Tapi . Tapi . dan Tapi . Sebagai rakyat Malaysia yang berwibawa . kita kena amik tahu juga pasal politik nie , at least kita bole fikir baik2 , mana na pilih , dan tak main judge membabi buta je . maaf , ada babi di situ . dan maaf sekali lagi saya terulang buat kali yg kedua .

Jadi , sesudah je capai umur utk mengundi , dan bila tiba masanya , hang p lah mengundi . Ini semua utk masa depan anda ! masa depan anak anak anda ! dan masa depan negara ! 

THINK WISELY ! 
THE VOTE , IT'S IN YOUR HAND !! (mcm iklan celcom kan ?)

dan satu je aku nak mintak . .
Jangan huru-hara kan Malaysia , dgn hanya disebabkan oleh politik . Sebab politik , kedudukan ekonomi bole tergugat .

Sekian , terima kasih .