Sunday, February 26

Eh Froyo tu apa ? Tutti Frutti ? Mahal tak ?



 
Assalamualaikum :) apa cite ? ada okay ? 
Hope anda sihat sejahteraaaa weeee ~ 

Semalam jiejie g Carefour. ma da bagi list beli barang dapur . dia tya , ada na beli apa apa lagi ? sal minta dia belikan yogurt. semangat sal tunggu dia balek. tunggu tunggu punya tunggu . . yogurt yg dipesan bertukar menjadi sebotol minyak masak Seri Murni weh ! ada ke patut -.-' hehh dia lupa beli . sedeyyyyy . . tsk tskkk . .


Hari nie hari Ahad 25 Feb 2012 bersamaan 4 Rabiul Akhir

Just to repay back , hari nie jiejie bawa kami g ber-yogurt apa benda nie ? wujud ke perkataan ber-yogurt -.-' ahh don't care ! as long sedap di dgr ye dak ? hehe   

Jiejie bawak g Tutti Fruttiiiiii . Apa kejadahnya Tutti Frutti tuuu ? Apa yang best sangat sampai Najwa Latif pon shoot mv dia pon kt situ ? berapa banyak "pon" kau nak taip niee pon hishh . . 

Na tahu lebih lanjut ? sila terus melekat kan mata anda di post nie , jgn tekan " x " tau . . layannnn ~

~~~~~~~~~~~~~~~ 


WTF ?



Untuk mengetahui betapa tempting nyaa Tutti Frutti niee . .
Hanya 4 step sahaja diperlukan :
 

 Ingat ! : RM5.30 akan dicaj setiap 100 grams 

Bagi sal , ianya agak mahal hanya utk menikmati secawan yogurt , tapi kalau dapat memberi keriangan seisi keluarga , tape laa kot kalau sekali sekali na merasa an :) lagi best kalau dapat orang yg belanjaa ehee

Jadiiii , anda kena pandai pandai laa agak agak berapa berat nya time amik tuu . amik nie sikit nie sikit tao , nti takot terkejot terlebih budget pulaa time bayar kat cashier lalu pengsan wahhhaha Okay , tak lawak !


- First -

  Ada 3 saiz to choose from . if na jadikan starter , amik yg orange cup tu . Tapi if na mengadap dessert , dengan bangga amik cup yg pink tuuu haaa ehee


- Second -

Choose your flavour . Flavour mcm banana , vanilla , choc , cookies & cream yg nama best best tuuu mmg best ! if flavour buah-buahan lain agak masam sikit . .



-  Third -

Then Add your Toppings , a lot of toppings to choose from , 
letak jeee mana mana sukaaa :D








 - Forth -

Timbang , bayar dan selamat menikmati froyo anda :) 
If cup tu penuhhh sangat an , bole sampai RM60 kena charge HAHA sebab penah kena ! tapi bukan sal laa huhu




Disamping ke-tempting-an-nyaaa , Ia juga baik untuk kesihatan andaa !!
Na diet yg Terbaik ? try diet secara sihat dgn mkn yogurt :)

~~~~~~~~~~

We were having a good time enjoying eating froyo 
santai sudaaa ~ 



 adding toppings as much as possible

 bloated face . awake in the morning , then straight away to eat yogurt ^-^
Haa ! igt sal ta mandi letewwww . . sempat mandi laa


 

 eh eh !
Amin : No camera plishhhh ~~ LOL




4 Cups full of Tempation ~ nyummmm !
da half way da niee . .

 zaim's

 amin's 

 jiejie's 

 sal's


 Amin feels like at home

 sister's gossips 
Yes ! do make yourself at home here :) 
suka hati aku je an ? ehee









Don't ask me why there's 5 cups altogether . Ask him ! He add another cup of Froyo
Heyyy eat alot laahhh this boy :)




I love food and I love everything involved with food. I love the fun of it. I love cooking, although I don't cook very much. I simply love kitchens ;)

Last but not least ,

Have it !
A pose from him , sincerely Zaim :)



 love , sal

One week left for practical


Di suatu hari Jumaat yg indah . Kami lunch bersama sama . Tanpa kehadiran seorang insan bernama Nurul Shahirah kerana beliau outstation .heyy sedih betul . Jadi kami je yg adaa . .




 haihhhhh mak jemah na abes practical dahhh . tinggal lagi 5 hari jeeee hikhik suke leteww
 wajah wajah anda akan ku rinduuuui huhuhuuu ~ 




bila laa bole breakfast sama sama lagi ?
bila laa bole lunch sama sama lagi ?
bila lagi bole gelak tak igt bos jalan belakang lagi ?
bila lagi bole shop sama sama lagi  ?
bila lagi bole round-round satu kompleks lagi ?
bila bole lipat pelan sama sama lagi ?
bila bole gossip atas paper lagi ?
bila bole hantar doc kat dept lain lagi ?
bila lagi lagi dan lagi ?

awwww im gonna miss all these :(










malu na amik gambar sampai masuk dalam pinggan an kiki ;)







Twwwo weeks after practical ends , sal akan balek perak hantar report and do presentations . Hope it'll be smooth . 
Doakan sal berjaya hantar report yang lengkap dengan selamat dan jadi presentor yg hebat . Amin . .

love , sal

Saturday, February 25

Sekolah memanduku di hari Sabtu . atoyai !

 Selalunya driving class buat hari ahad. Tapi cikgu na buat hari sabtu pulaa. Ta dapat laa sal bermalas-malas-an di rumah. hmmm. Hari sabtu hari malas sal . tapi bila malam jadi active macam batman eh kenapa na babitkan batman nie ?

Pagi nie indah jeee. bila cikgu shah amik je da sampai depan bukit , air hujan da mula menitis tis tis tis kat cermin kereta. awan menangis ! 
sejukkkk je rasa time tuu , rasa na keluar dari kereta mandi hujan ! cikgu pon sempat cakap " haaa hujan nie !! siapa tak mandi lagiiiiii ? "


  
Hooyeahhh ! 
Sal na buat pengumuman nieee kepoh seh minah nieee errr
Sal na bagi tahu satu duniaaaa yg sal dah ada Lesen L !!
Now sal da bole g merempit daa wahhahaa poyo je . mcm berani ! 


 muka confident kunun nak drive. nasib baik bawak spare chewing gum dalam bag. kalau tak nervous jee memanjang ehee


 haa nie la cikgu shah ! pemalu orang nyaa . kalau time drive tuu cakap lembut jeee :) 

" . . pusing ke kiri . .tekan clutch . . masuk gear satu . . turunkan handbreak . . lepaskan clutch slow slow . . tekan minyak . . perlahan-lahan imbangkan. . " 

sampai mengucap-ngucap cikgu kalau kami drive macam org gilaa . hewhew terjangkit dgn qila la nie asyik ckp hewhew jeww


 peaceeee :) sementara tunggu turn na masuk parking. sempat lagi ngee


Pelajaran hari ini :



Satu . Menaiki Bukit
 
part nie budak baru paling takot sekali Yeah Including me !



Dua . Parking  

nampak tk kancil pertama dgn kedua tuuu Haaa tuu laa tempat parking

yg nie ada 5 step na masuk parking . photo nie ta clear sgt . sal akan cerita detail on next post . nti sal amik skop lebih dekat kayh .

 


Tiga : Tiga Penjuru

atau biasanya di panggil 3-pointer
  • ta bole mati enjin
  • 2 kali stop je 
  • dalam masa 3 min



Buat satu-dua-tiga berulang kali utk hari tu . sal round dalam 4-5 kali juga laaa . tukar tukar driver seat dgn faiezah jadi double kali la kot . da late petang dalam pukul 6 mcm tu baru balek huhu

nti sal cerita detail lagi pasal class driving nie :) banyak benda na cerita tapi masa ta mengizinkan 

Thanks sudi membaca :) Take care kay ? tataaa ~



love , sal

Saturday, February 18

Melt Your Worries Away ~

during a very good evening (sunshinee)

 while queuing for the ice cream treats

ouh im being so naive 


 thinking for a while ~

what would it be . .


" Oh , this look niceee . . " when it was my turn ,
proudly im saying " nk malt your worries away satu ! "
the cashier replied with a blur face " huh? "



thankfully my friend from back reply " milo supreme . milo supreme mcflurry satu" 
The evening ends with laughtersss . . haha silly me .

- the end -

p/s i dont see that milo supreme mcflurry word . it have been covered by the window from the inside . you need to look over to see it . durrhh ~ Melt Your Worries Away . . okay what !  

HAHA love , sal

Thursday, February 9

Lecturer aku kawen taun lepas :D



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera


Pagi td ceria je sal rasa :) dengan bangun lambatnyaa , mama kejot sampai bangun pon ber-kungfu. sal tersepak kipas pagi-pagi HAHA sungguh memalukan Alamak da tercerita kat awak pulaaa -.-' aisehhh  Tapi sempat juga la tadi rembat seteguk dua susu Ducth Lady ngan roti sekeping sebelum naik kereta pak cik Amir g kerja ehee

Bila sampai office je ekspresi ceriaaa je memandangkan perut da terisi. Ta payah fikir pasal perut lagi daaa dan bole focus on kerja. ngeeee. Hari nie adalah hari yg penting ! penting sangat ! Memang penting laa kalau lecturer dari perak na datang melawat kau di pejabat kan kan ? (bermonolog pulaa . . ) 

Hari nie baju kemas digosok rapi setiap inci , shawl lilit baik punyaaa , siap pakai wedges lagi. hehe. Kalau tak , flat yg sama je sal lanyak hari hari ! then bila sampai kat office kalau ta selesa da prepare seliper jepong ;)

Alhamdulillah. lega rasanya bila situasi lecturer bertemu supervisor dah selesai :) dan puan sempat berikan tips dan kata-kata semangat sebelum beredar. Terimah Kasih puan !! Saya akan menjalankan amanah yg puan beri sebaik mungkin ! (tabik springggg!) 



____________________________________________


Miss Yanne datang buat lawatan kat tmpt prac sal :) she look soo lovely as usual . wah wah lagi bertambah-tambah serinya selepas bergelar isteri an an !! heheeee Oh ! Maafkan saya, pembetulan di situ . Puan . Puan Yanne :)

Sal na selitkan sekali kat post nie satu album (bukan album act) ,
Kami , sebagai Wakil Kelas (perlu ke initial caps ? -.-)

The Journey of Us to Wedding Miss Yanne :) 

Enjoy !

I'll let the photo to tell the story . . zasss ~~


 






serius sal chubby gilaa time neyh. baru perasan bila tgk photo niee ehee 











~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pagi-pagi buta je da sakit jantung sebab tengok kucing nie duk tidoq kat atas tuuu . . 
siap kenyit mata pulaa tuuu ! haishh kasi saspen jee


 da macam na g camping dah ! HAHA




 





 special wedding gift from us :)
p/s utk budak class , sila cari nama andaaaaa hahaaa




nie amoy kwn baik sal :)



tadaaaa ~ dah siap !

terserempak pulaa dgn miss etr kitorang ;)

 teruja dapat mamam tapai ;) hew hew



 tido je kerjaaaaa kau kan sal !! aiyooo mengalahkan driver neyh !

makan tido makan tido makan 
da bangun , terasa lapar puleee heheee



 ketibaan kedua mempelai . . (berserta iringan dendangan kompang)




photo ney je yg okay sikit , even budak yg sal hug tu mcm na nangis da kann ? HAHA
photo yg lain sume muka ta ready jee huhu
na sal uploadkan juga ke ?




tu diaaa ! yg belakang tuuu ! ta hengat :D

 baby tu mcm ckp " Huh? " kan ?  







 kat KL kite ada Petaling Street ,
kat perak pulaa ada Gerbang Malam

time malam je buka tao ~



serius murahhh !









the end :)

love , sal