Thursday, June 28

Saya di perak sekarang ^^


 Apa khabar ? Sihat ? Alhamdulillah. 

Malaysia panas tahap oven sejak kebelakangan ni. Alhamdulillah, semalam hujan rahmat membasahi bumi :) aku bersyukur sangat.

Sekarang ni aku kat perak. Aku dgn mama melawat kakak aku sebab dia kena operate. Dalam masa yang sama, kena jaga anak buah aku. Hari ni hari yang ke-enam aku kat sini. Dan aku rasa tak sedap badan, sakit tekak dan selsema. Rasa macam na demam. Minta-minta aku dapat sihat seperti sedia kala secepat mungkin, byk benda lagi aku nak buat. Ya Allah, Kau sembuhkanlah salimah sepenuhnya Ya Allah. .

**********





Tadi aku tukar channel Disney Junior. Aku tengok Timmy Time dengan anak

buah aku.
Aku tahu anak kambing ni ada dalam cite Shaun The Sheep (Aku suka sangat tgk cite niiiii >.<) Tapi aku tak sure apa hubungan dia dgn Shaun .  Aku tertanya-tanya, sebenarnya Shaun ada pertalian darah dgn Timmy atau tidak ? 

Anda tahu O_o ?? Hmmmm

 sedih na makan ●﹏●

comel jee tgk diorg semua bermain tadi ^-^


love , sal

Wednesday, June 27

Friday, June 15

Thursday, June 14

Meeting my old schoolmates


Syukur, Alhamdulillah. Blog aku dah kembali ke sedia kala. Dan org yang hacked blog aku berani pula na ugut. kurang asam. tape tape. ketupat adabi ketupat palas, nti tgu la kat akhirat Allah balas.

Tadi aku jumpa kawan aku jap. Saje lepak lunch sesama. Lama kot dah tak jumpa. Rasanya ada dalam 4 tahun. Lamaaa teuwwwwwww ~~


Ken belanja lunch hari ni. Itu pon sebab dia lambat hari tu (padan muka, sapa suruh lambat) Memang aku tak tolak lah kan bab bab makan nii. Boleh lah order ikut suka hati aku huhu. Aku tak pernah jejak Old town ni. Selalu tgk dari luar je. Kalau kat perak dulu, kalau g Mcd lalu Old Town. Besaooooo Old Town diaaa. Tapi aku tgk je. Selalu juga tgk iklan Old Town nii kat tepi tepi highway jugak. Tapi tade pulak rasa teringin na lepak situ. hewhew . .


 

| Mee sebelah bihun sebelah. Sedap !! Ada rasa lemak lemak dia. Pedas pon cukup. Rasa macam udang masak lemak pon ada. Dish ni sesuai untuk orang yg suka pedas.|



| Mcm Susu dutch lady tuang dalam cawan letak ais. Tak cukup satu cawan weh |


| Ini ken punyaaa. Nasi lemak ayam bbq. Tak tau na describe apa. Tak tya plak kat ken apa rasa huhu |

Yang lagi 2 orang tu diet , ta makan

 khusyuk duk layan video OK Go

Ini junior aku. Nama dia Faiz. Tapi aku tak penah nampak dia kat sekolah. Dia pon tak penah nampak aku kat sekolah. haha. Acane tu ??

Dari apa yg aku dapat info dari faiz, mamat 4 orang ni kaya. kaya sesangat sampai tak tau nak buat apa dah dgn duit yg ada. so diorg buat laa benda mcm niii. Creative dan Innovative betul an ? Mesti korang pelik. Asal tetiba ni ? 4 orang kaya ni sapa plak ? hahhhh Aku tgh cakap pasal video yg kitorang tgk tuu.

 Ahaaa nii la video yg kitorang duk tgk tuuuu

 baru intro dah lawak , baju merah buat muka plak buka pintu tutup pintu tak bleh blah haha


 mata steam je mamat nii 
Nama dia . . err . . Alamak aku terlupa la nama dia ehee sorry la . .


 Mukaa mintak penampar kan ? haha

Haa nii laa classmate aku time sekolah dulu. Nama dia Rukhaini. Kat sekolah orang panggil khai. Kat luar org panggil ken, kenny, kenny rodgers. Okay tipu part kenny rodgers tu HAHA. Okay tak lawak :| 

Dulu malu malu kucing je dia nih. Hari-hari pakai songkok g sekolah, pendiam gilaaa , dan dia laa budak paling innocent dalam class . .  Sekarang , da hot tak ingat dunia ! Aku mention nama budak kelas pon dia tak ingat. Nasib baik kau ingat aku lagi en ken :) 


Itu jewww untuk hari ini. Perut dah kenyang balek lerrr . .

Wordless Wednesday :)


Saturday, June 9

park ji sung! park ji sung! park ji sung! ^_^

park ji sung ada main utk Euro ke ? 

Eurooooooooooo da setarttttttttttttttttttt  !!
 
Nah niii jadual nya ,

 Tengok puas puas !


Ada kemungkinan aku akan rajin bangun pagi pagi , bukan nak buat solat sunat . 
Nak tgk bolaaaaaa :D

Friday, June 8

Meja Pink yg selama niii aku cari dah ku jumpaaaa HAHA


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)


Venue |Damansara . IKEA
Date | 8 June 2012
Day | Friday
Mission | Cari meja pink dan makan !!
With whom ? | Mama & Sister-in-Law-to-be ^-^






| Jalan jalan kat showroom. Jumpa penimbang berat. Rsult lepas timbang , sume berat bawah 45kg dan ke bawah. Aku laaaa yg paling gembira sekali ! Ingat dah kurussss. Last last dapat tau PENIMBANG ROSAK ►_◄ choiiiiiiiii ~~ |



| Niii lah saat-saat yg dinanti-nantikannnn ! Jeng jengg jenggg !!! 
Aku datang sini sebab na makan je actually hehe ^‿^ |




| Dulu ada Daim cake. Now da replace dgn cake niii. Dengar cite Daim cake da takkan ada lagi hmmm |




| Scrumptious Meatballs. All-time-favourite !! Dah lama tak ber-meatball meatball nihhh. Rinduuu wehh na makan sini. Aku datang sini sebab na makan meatballs & daim cake je ehee. Dengan itu , amik kauuu melantak 20 ketul terusssss ♥‿♥ (dah ta fikir na kurus dah) HAHA |


 | Mama's Apple cake |


| Almondy Dark Choc cake. Aku tak suka ! Tak sesedap Daim cake. Aku tertanya-tanya juga . . bila diorg na tukar balek to Daim cake. Expectation aku tinggi gila time makan kek nie. Ingatkan setanding dgn Daim cake . haihhh . . Im very dissapointed of you ! Jangan amik cake nie kalau ta nak dissapointed mcm aku |


| Tempting Chicken wings ! |

| Extra broccoli for mama |

| Mama's pasta |
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

| Muka bahagia gila bila dapat makan |



| We're full ! Alhamdulillah . . Dah tak mampu dah na habeskan (づ。◕‿‿◕。)づ tolak sana . . tolak sini . . Last last aku jadi mangsa . fuhhhh . . |



| Si comel pon na shopping jugaaaa :) |


Region | Area Klang
Date | Same date
Mission | Cari bunga telur utk wedding Acik





| Pekedainyaaa peramah sangat !! Mama kalau na beli barang kawen sume beli kat sini. Bole dapat murah. Dulu ada amoi tu owner dia kott. kuat melatah haha. Nii pekerja amoi tu , pon kuat melatah juga. Memang terbaik la wehhh ! Aku duduk gelak jee dalam kedai niii.  Kelakar betul ;) 

So, kalau korang na beli persiapan perkahwinan , na buat hantaran ke , bunga hiasan ke , apa apa laa lagi kan , bole laa dtg sini. Kedai ni terletak di belakang Mydin Klang. Kalau na tahu lebih terperinci bole pm sal. nti sal tya mama. Sal tak tau jalan. Tidur dalam kereta tadi, tau tau je dah sampai hehe |


p/s Gadis gadis sume da ganti puasa belum ? belum ? Jangan lupa ganti tao ! nti kalau ta sempatttt . . kena pulaa bayar fidhiyah. Aku dah start practice puasa skrg. Puasa sunatttt. Saja ikut mama puasa sunat isnin khamis. Na get perut ready for bulan Ramadhan :) hehe

 love , sal